2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Az orosz egészségügyi miniszterrel találkozott Szijjártó

A felek szerződést kötnek egyebek között a másik országban dolgozó állampolgáraik ellátásáról, derült ki a keddi sajtótájékoztatón.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a sajtótájékoztatón megemlítette a Richter gyógyszergyártót is, amely új üzemet épít évi 80 millió doboz gyógyszer előállítására, így évi 2 milliárd tablettát állíthat elő Oroszországban. Az orvosi műszereket gyártó Sanatmetal működési és kereskedelmi engedély birtokában 4 millió eurós beruházással hozott létre üzemet.

Az orosz egészségügyi miniszter, Veronyika Szkvorcova a sajtótájékoztatón Moszkva kiemelt közép-európai partnerének nevezte Magyarországot. Elmondta, hogy az orosz-magyar külkereskedelem az utóbbi csaknem 2 év 30 százalékos bővülést követően elérte a 7 milliárd dollárt, és jelentősen bővülést értek el a beruházások is.

Az orosz miniszter jelezte, hogy a kormányközi egyeztetések kiterjednek a szociális kérdésekre is, így a felek szerződést kötnek egyebek között a másik országban dolgozó állampolgáraik ellátásáról. Szerinte a magyar-orosz együttműködésnek még számos kihívásra kell megoldást találnia, ezért továbbra is kiterjedt és fejlődő kapcsolatra számít a két ország között.

zijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadta Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi minisztert Fotó: MTI/Kovács Tamás
zijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hivatalában fogadta Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi minisztert Fotó: MTI/Kovács Tamás

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink