hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Az intelligencia tartósít

Az IQ jobban megjósolja a várható élettartamot, mint a koleszterinszint vagy a vérnyomás – mondja Nagy Lantos Balázs elnök a magyar Mensa szervezet elnöke a Népszabadságnak adott interjúban.

A magas intelligenciájúakat tömörítő társaság tevékenységéről beszélgetve kerültek szóba az interjúban a Mensa saját gyártású IQ-tesztjei:

– Másfél éve készült adaptív tesztünk ma már Európa legjobb online IQ-tesztje, de Cambridge-nél közelebb ilyet még nem fejlesztettek. Ezt 17–30 év közöttieknek ajánljuk, de dolgozunk az idősebbekre alkalmazható változaton is. A teszt utáni kérdőívek célja az IQ-val kapcsolatos összefüggések felmérése. Kiderült, hogy a magas IQ-júak nem érzelmi alapon politizálnak és fiatalabbnak tűnnek a koruknál. Utóbbi összecseng a biztosítási kockázatbecslők által ismert ténnyel: az IQ jobban megjósolja a várható élettartamot, mint a koleszterinszint vagy a vérnyomás. A Mensa-tagok átlagos várható élettartama az átlagnépességnél hét évvel magasabbidézik Nagy Lantos Balázst a nol.hu-n.

(forrás: nol.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink