hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Az AIPM üdvözli a kormány és az MNB javaslatait

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) üdvözli és előremutatónak tartja a kormány egészségügyet érintő javaslatcsomagját, valamint a Magyar Nemzeti Bank 330 pontos Versenyképességi Programjának magállapításait, különös tekintettel az innovatív gyógyszerekre vonatkozó és az egészségügy hatékonyságának növelésére irányú javaslatokra.

Az egyesület egyúttal bízik abban, hogy a megvalósításhoz a kormány megfelelő forrásokat is biztosít, így például a gyógyszerkassza is növekedhet, tekintettel arra, hogy a gyógyszerkiadások az elmúlt 12 évben reálértéken nem emelkedtek. A gyógyszerekre fordított nettó magyar közkiadás mértéke elmarad még a visegrádi országok átlagától is, miközben a gyógyszeripari szereplők különadók formájában mára már a kassza ötödét állják.

Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója a magyar innovatív gyógyszergyártók nevében üdvözölte, hogy a Magyar Nemzeti Bank stratégiai javaslatai közé bekerült az innovatív terápiák alkalmazásához szükséges források előteremtésének szándéka, amit az innovatív gyógyszeripar maximális partnerséggel és szakmai segítséggel kíván támogatni, közölte a szervezet.

(forrás: Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete )
hirdetés

Könyveink