hirdetés
hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Támogatják a hamburgeradót

Gyorshír: az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete elfogadja az extra adót

Kilenc pontos javaslatcsomaggal állt elő az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete, megértve a kormány szándékát, elfogadják az gyógyszeripari extra adó bevezetését. 

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete által közzétett 9 pont

Javasolják:

  1. A gyógyszeripar 2003 óta fizet extraadót, mely Európában példátlanul magas, mértéke a gyógyszerkassza 1/7-e (51 milliárd forint) volt 2010-ben. Ez okból a gyártói hozzájárulások ésszerű mértékű növelését 2014-ig, majd a „válságadó” kivezetését.
  2. A lejárt szabadalmú eredeti termékek 6-9 hónapos „kegyelmi idejének” azonnali megszüntetését.
  3. A generikus támogatás struktúrájának átalakítását, amely az árszint racionalizálása mellett megóvja a patikai árrések szintjét és megakadályozza a felesleges gyógyszerfelírásokat.
  4. A súlyos betegségek kezelésében a terápiás eredményesség alapú finanszírozás kiterjesztését, és a gyártói érdekeltség megteremtését.
  5. A népbetegségek esetén a prevenció, a terápiás eredményesség és a finanszírozás összehangolását az egyén egészségérték érdekeltségének megteremtését.
  6. A támogatási szerkezet felülvizsgálatát a terápiás haszon / eredményesség szempontrendszere alapján.
  7. Átláthatóbb, következetesebb gyógyszerbefogadási rendszer kialakítását a betegek új készítményekhez való hozzáférésének biztosítása érdekében.
  8. A közhasznú orvostovábbképzés kontrolljának növelését, a szürke promóciós tevékenység szankcionálásának jelentős emelését, a promóciós etikai elvárások szigorítását, erőteljesebb kontrolját.
  9. A ”hamburgeradó” típusú népegészségügyi járulék bevezetését.

Bővebb tudósításunkat a délután folyamán olvashatják.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés