hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Az ellátás rovására

Az ágazat GDP-arányos finanszírozása Magyarországon a legalacsonyabb a visegrádi államok között, írja a nol.hu. Spórolni már csak a betegeken lehet.

Tartalékaink kifogytak, tovább takarékoskodni már csak a betegellátás rovására lehetne – mondta a Népszabadság kérdésére dr. Tamás László János, a kórházszövetség elnökségi tagja, a győri Petz Aladár Kórház főigazgató főorvosa. Az általa vezetett intézmény 1081 aktív és 402 krónikus ágyánál 382 orvos gyógyít. A kórház nem tartozik a legjobban eladósodottak közé, ám így is 950 millió forint határidőn túli beszállítói tartozása van. Évekkel korábban arra is volt példa, hogy adóssága meghaladta a kétmilliárd forintot.

A kórház az elmúlt években számos költségcsökkentő intézkedést hozott azért, hogy tíz százalék alatt tartsa lejárt szállítói tartozásállományát. A menedzsmentek mozgástere szűk, a bevételek lehetséges mértékét az egészségbiztosító határozza meg, az ellátások portfólióját pedig az esetek nagy részében az a feladat, amelyre az intézményt létrehozták – olvasható a Népszabadság online felületén.

A cikk folytatásáért kattintson a nol.hu-ra.

(forrás: Népszabadság )
hirdetés

Könyveink