hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az ellátás értékelésére hívnak fel a betegbiztonsági világnapon

Értékelje Ön is az egészségügyi ellátását, hogy jobbá tehessük azt! – hívja fel a figyelmet a Jobbulást! Alapítvány.

Szeptember 17-e a Betegbiztonság Világnapja, melynek idei kiemelt témája a biztonságos szülészeti ellátás. De mit tehetünk mi magunk azért, hogy biztonságosabb ellátásban részesüljünk?

A Jobbulást! Alapítvány – amely azért jött létre, hogy kis lépésekkel kézzelfogható változást idézzen elő az egészségügyben – arra biztat mindenkit, hogy látogassanak el az Alapítvány oldalára, és számoljanak be egészségügyi ellátásuk során szerzett tapasztalataikról. Már 125 intézmény több mint 3000 nyilvános értékelése olvasható a honlapon.

Az adatok, a visszacsatolás, a célirányos fejlesztés körforgása az értékalapú egészségügy kulcsa. Ennek az értékalapú egészségügynek a kialakulásához kíván az Alapítvány hozzájárulni, ezért a világnap alkalmából a mai napon az oldalon olvasható összes eddigi, szülészetekre vonatkozó visszajelzést megkapják az érintett kórházak vezetői. Látni fogják, hogy pácienseik tapasztalata alapján volt-e WC-papír vagy szappan a mosdóban, mennyire voltak elégedettek például a tisztasággal, a tájékoztatással. Mi az, ami leginkább tetszett nekik az ellátás során, és min változtatnának. A döntéshozók szintén megkapják az eredményeket, összesített formában.

Az Alapítvány célja, hogy a páciensek visszajelzései alapján célzott fejlesztések valósuljanak meg az intézményekben. Ennek érdekében két pályázati lehetőséget biztosít a kórházaknak: Olyan tárgyi eszközökre pályázhatnak, melyek hiányára felhívták a páciensek a figyelmet. Ez lehet akár a császármetszést követően az ágyról való fel-, leszállást megkönnyítő sámli vagy kapaszkodó a mosdóba, de bármi más is. A másik pályázat a szülészeti és újszülöttosztályok dolgozóira fókuszál. Nekik ajánl olyan csoportos tréninglehetőséget, melynek célja, hogy az egészségügyi szakszemélyzet képzett trénerekkel kapjon támogatást a páciensekkel való kommunikáció és a tájékoztatás módjainak fejlesztésére szupervíziós keretek között.

Most a szülészeteken a fókusz, de hamarosan újabb és újabb szakterületek kerülhetnek sorra. Ez elsősorban a lakosságon, a visszajelzések számán múlik. Ha Önök is biztonságosabb egészségügyi ellátást szeretnének, kérjük, írják meg tapasztalataikat! – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Jobbulást! Alapítvány.

hirdetés

Könyveink