hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Az életstílus terjeszti a rákot

A rák okozta halálozások száma 8,2 millióra nőtt a világon 2012-ben, és drámaian nőtt a mellrákos megbetegedések száma – idéz egy nemzetközi jelentést a hvg.hu.

A GLOBOCAN 2012 nevű jelentés a rák 28 különböző változatának 184 országban való előfordulásáról készíti el a legfrissebb becsléseket, és áttekinti, mekkora globális terhet ró a kór a világra.

A rák okozta halálozások száma 2012-ra 8 százalékkal emelkedett az előző jelentésben vizsgált 2008-as évhez képest. Mellrák miatt halt meg 522 ezer nő 2012-ben, ez pedig 14 százalékos növekedést jelent 2008-hoz képest.

A jelentés szerint a férfiaknál és nőknél együttesen leggyakrabban diagnosztizált rákfajták a tüdő-, a mell-, valamint a vastag- és a végbélrák. A rákos halálozások leggyakoribb oka a tüdő, a máj és a gyomor rosszindulatú daganata.

A világban tapasztalható folyamatok azt jelzik, hogy a fejlődő országokban a gazdagabb országokra jellemző életmód átvétele miatt növekszik a szaporodással, a táplálkozással és a hormonműködéssel kapcsolatos rákos megbetegedések terhe – olvasható a hvg.hu-n.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink