hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Tudomány

Az egészségügy jövője szempontjából fontos magyar

Az egészségügyi innováció  bemutatására létrejött új internetes oldal, a healthspottr azzal indított, hogy összeállított egy száz fős listát azokból, akik a szerkesztők szerint a leginkább befolyásolni fogják a jövőt ezen a területen. A leginnovatívabb százba beválasztottak egy magyart is.

Az egészségügy területén forradalminak számító új ötletek, technológiák, üzleti modellek bemutatása még csak indul a honlapon, a kreatív személyiségeket azonban már most megismerhetjük. Meskó Bertalan végzős debreceni orvostanhallgatót azért választották a leginnovatívabb száz közé, mert az orvosi web 2.0 használatára oktató internetes (és off-line) kurzust üzemeltet és segíti az orvosokat a 2.0-ás medicina elsajátításában. A Webicina nevű szájton többek között betegségspecifikus gyűjteményeket tesz közzé pl. a reumatológia, a neurológia, a radiológia, a diabetológia, az onkológia, a nőgyógyászat területén fontos internetes oldalakról, eszközökről. 

A Webicina segít eligazodni az internetes orvosi szaklapok, blogok világában, és azzal kapcsolatban is hasznos tanácsokat ad, hogyan legyünk aktív résztvevői a medicina 2.0 világának, pl. hogyan működtessünk saját blogot, hogyan építsünk szakmai hálózatot vagy hogyan segítsük pácienseinket az interneten keresztül.

Meskó Bertalan magyar nyelvű blogján, a MedIQ-n naponta beszámol az orvoslás  és az internet területét érintő újdonságokról, érdekességekről. A medicalonline tavaly készített vele interjút, ami itt olvasható.

Kazai Anita

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink