hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Az egészségügy emberi oldala

Az egészségügyben meglévő értékekre hívja fel a figyelmet a Fenntartható Magyar Egészségügyért Egyesület a most indított, új portálon.

Sokszor azt tapasztaljuk, hogy az egészségügyben csak a problémákról beszélünk, a tragédiákról, s gyakran elhangzik, hogy „a lakosság nem szolidáris az egészségüggyel”. Ezzel szemben az egészségügy rengeteg értékkel rendelkezik, olyan emberi történetekkel, melyekkel más területen ritkán találkozhatunk – írják a portálon olvasható köszöntőben.

A legnagyobb érték pedig maga az ember, legyen szó akár a betegről, a hozzátartozóról vagy az ellátó személyzet egy tagjáról. Fontos, hogy lássuk, a másik is csak egy ember. Azt reméljük, hogy az empátia növelésével rendszerszintű változásokat tudunk elindítani. Célunk a szemléletmód formálása, s az egészségüggyel kapcsolatos gondolkodás pozitív irányba terelése.

Az EÜ Arcai felületen a betegellátásban részt vevők azon oldalát szeretnénk bemutatni, melyre talán a mindennapok rohanásában kevesebb figyelem irányul. Ez által szeretnénk kicsit közelebb hozni az egészségügyet a lakossághoz.

A Hálaoldal részt a betegek és hozzátartozóik tudják megtölteni tartalommal. Ide várjuk azokat a hálát kifejező üzeneteket, melyek az egészségügyi és egészségügyben dolgozók részére szólnak.

(forrás: MedicalOnline, FME)
hirdetés

Könyveink