hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Az angol betegek

2008-tól szabad a kórházválasztás

Európa számos országához hasonlóan az Egyesült Királyságban is nagyszabású reformfolyamat zajlik az egészségügy finanszírozási gondjainak megoldására. A hatékonyabb gazdálkodás érdekében átalakul az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS, National Health Service) szervezeti struktúrája: júliustól 28-tól 10-re csökken a stratégiai fontosságú egészségügyi hatóságok száma, és a jelenlegi 29 helyett 12 nagyobb mentőszolgálati egység végzi a mentést és a betegszállítást. Az átszervezés azonban várhatóan nem jár majd létszámleépítéssel.
Célja az emberi és az anyagi erőforrások hatékonyabb felhasználása. A mentőszolgálat egyre több embert lát majd el saját otthonában – a tervek szerint otthonápolást biztosítanak például az asztmában, szív- vagy más krónikus betegségben szenvedőknek –, éves szinten a tervek szerint csaknem egymillióval csökkentve a baleseti és a sürgősségi kórházi felvételek számát

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
BOKOR DÓRA
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés