hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Az anesztesek után mennek a radiológusok is

A Szent Imre kórház vesszőfutása a médiában a Faktor.hu-nál folytatódik, ők arról számolnak be, hogy nem csak altatóorvosok, hanem radiológusok is csoportosan távoznak az intézményből.

„A radiológia egy nagy szakma, sok szakterülettel. Nem lehet elvárni, hogy egy radiológus mindenhez értsen. Valaki csak emlődiagnosztikával foglalkozik, mammográfiával, más csak a daganatos betegek vizsgálatával. Ha távozik egy osztályról egy-két ilyen szakember, az megbénítja az osztály működését " – mondt a lapnak az egyik, neve elhallgatását kérő radiológus a kórházból. Szerinte: ez olyan, mint amikor egy sebészeti osztályra kiírják, hogy nem végzünk vastagbél-műtétet, meg epét, mert nincsen sebész, aki meg tudná csinálni. Az milyen sebészeti osztály?

„Az aneszteziológusok nem akartak elmenni a kórházból és nem külföldre mentek. Sokáig mondogatták, hogy nem tudnak úgy dolgozni, hogy nincsenek nővérek. Kényszerűségből hagyták el a munkahelyüket és azt az osztályt, amit ők hoztak létre és szerettek. Nálunk is ugyanez a helyzet” - magyarázza a szakember, aki azt is elárulta, hogy az ő kollégái is más fővárosi kórházakban helyezkednek el, mert egy kicsit nagyobb fizetéssel és jobb körülményekkel már el lehet őket csábítani.

„A mi problémánk az volt, hogy nem éreztük, hogy a kórházvezetés az osztályok mögött állna egy olyan globális helyzetben, amiről nem a vezetés tehet, hiszen tudjuk, hogy emberhiány van. De ilyenkor az ember, aki húzza az igát, azt várná, hogy a vezető kiálljon, és azt mondja: itt vagyok, próbálok valamit tenni, megértem a problémátokat, nagyon nehéz, de tartsatok ki” – idézik tovább a radiológust a faktor.hu-n.

A kórház utóbb azt írta a lapnak, hogy az osztályon a gyógyító munka nincs veszélyben, a radiológiai vezető posztjára pályázatot írtak ki, amelynek december 11. a határideje.

 

(forrás: faktor.hu)
hirdetés

Könyveink