hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Átvilágítják a magánpénztárakat

Botrányoktól tart az átadás-átvétel után nyugdíjvédelmi megbízott.

Mindenre kiterjedő, alapos átvilágítás kezdődik a magánnyugdíjpénztáraknál, amikor megtörténik az átadás-átvétel és a pénztártagok vagyona az állami biztosítóhoz kerül. Ezt a nyugdíjvédelmi megbízott mondta a Magyar Nemzetnek.

Selmeczi Gabriella úgy fogalmazott, hogy vannak félelmei a magánnyugdíjpénztárak által közölt egyenlegek valóságtartalmával kapcsolatban, és tart attól is, hogy lesznek még botrányos fejlemények az átadás-átvétel után.

A nyugdíjvédelmi megbízott eddig úgy érzékelte, falakba ütköznek, bármilyen kérdést tesznek fel a pénztáraknak. "Ha kell, törvényt fogunk módosítani azért, hogy ellenkezés esetén kötelező legyen beszámolniuk minden egyes elköltött forintról, nemcsak a befektetett pénzzel, hanem a működési költséggel kapcsolatban is". Selmeczi ugyanakkor reméli, erre végül nem lesz szükség, és az átadás-átvétel békében, barátságosan, tisztességesen, korrektül zajlik le.

A nyugdíjvédelmi törvények egytől egyig alkotmányosak, tisztességesek és hosszú távon kiszámítható nyugdíjrendszert garantálnak mindenkinek. Január 31-ével az ajtók mindenképpen bezárulnak azok előtt, akik nem lépnek vissza az állami rendszerbe - tette hozzá Selmeczi Gabriella.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink