2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait

Átadták Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat díjait hétfőn Budapesten, az elismerést 10 határon túli és 10 magyarországi háziorvos vette át.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által, nyolcadik alkalommal kiírt pályázat díjátadóján Horváth Ildikó, a Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke, a zsűri tagja köszöntőjében arról beszélt, az egészségügyben dolgozók összetartoznak, dolgozzanak akár határainkon innen, akár határainkon túl. Mint mondta, közös bennük az is, hogy feladatuk a páciensek bizalmának megszolgálása, és az, hogy a betegek jobb egészségi állapotba kerülhessenek.

Farsang Csaba, a Magyar Hypertonia Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, aki szintén a zsűri tagjaként szólalt fel, azt emelte ki, a pályázat jó alkalom arra, hogy tovább erősödjön a Kárpát-medencei orvosok közötti kapcsolat.

A zsűri képviseletében a díjakat Horváth Ildikó és Farsang Csaba adta át. A szavazatok alapján az első Cuzic Melinda lett az erdélyi Szovátáról (4671 szavazat) és Csullag Zsolt Györéről (9869 szavazat), a második Vrezgó Erzsébet a felvidéki Nagymegyerről és Molnár Károly Mezőkövesdről, a harmadik pedig Széles Czézár Júlia Csíkszeredáról (Erdély) és Lavicska Enikő Budapestről.

Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat keretében a betegek május 10-ig ajánlhatták egy rövid történet megírásával a háziorvosukat. Az írások alapján zsűri választotta ki azt a tíz-tíz magyarországi, illetve határon túli háziorvost, akire szavazhattak a betegek, május 20-tól június 2-ig.

A pályázat keretében 300 háziorvosra adtak le ajánlást. A jelöltek a világ mintegy 503 városából összesen 50 ezer szavazatot kaptak.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink