2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Átadták a kórházszövetség szakmai díjait

A Magyar Kórházszövetség kongresszusának díjkiosztó gáláján kórházszakmai elismeréseket is átadtak múlt hét pénteken.

Az idei Ajkay Zoltán-díjat, amely a legjobb előadást ismerte el, Révész János (BAZ Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház) kapta.

A Scholtz Kornél-díj névadója dr. Scholtz Kornél a kórházak szövetségének létrehozásában kulcsszemélynek tekinthető. Az MKSZ életműdíját a magyar kórházügy kiemelkedő személyiségének adják, évente egy, az aktív kórházvezetésből visszavonult személy kaphatja az egészségügyi szervezésben, kórházvezetésben és gyakorlati egészségügyi munkában egyaránt kiemelkedő teljesítményért. Az idei díjazott Szendrői Miklós (SE) lett.

A Varga Ferenc-díj névadója dr. Varga Ferenc a magyar kórházügy kiemelkedő alakja, ikonja volt. Az MKSZ életműdíja a Magyar Kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségnek adható. Évente egy személy, a kórházszövetségi elnöki tisztségétől mandátuma lejártával visszavonuló korábbi elnök a mandátum lejártát követő évben, vagy a kórházszövetség ügyéért kiemelkedő munkát végzett személy kaphatja. Idén Fülöp Rudolf vehette át az elismerést.

A Szent Piroska ápolásszervezési díj az MKSZ pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő, újító ápolásszervezői munkát bemutató kórháznak adható. Évente egy kórház kaphatja meg a díjat pályázatának pozitív elbírálása után. Idén a Fejér Megyei Szent György Kórház vehette át az elismerést. Különdíjban részesült (a bírálóbizottságban ülő MESZK-elnökének saját felajánlásából) a Békés Megyei Központi Kórház.

A Jósa István kórházszervezési innovációs díj névadója Jósa István jelentős vidéki, leginkább Békés és Szabolcs megyei kórházszervező volt. Az MKSZ pályázattal elnyerhető kórházi díja a kiemelkedő innovációt bemutató kórháznak adható. Évente egy kórház kaphatja pályázatának pozitív elbírálása után. Az idei kitüntetett az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet.

(forrás: Magyar Kórházszövetség)
hirdetés

Könyveink