hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Átadás a Szabolcs utcában

Átadták a Szabolcs utcai hajléktalangondozó központot pénteken a fővárosban, az épületben egészségügyi ellátó egység is helyet kapott – adta hírül az MTI.

Az átadáson Tarlós István főpolgármester elmondta, hogy a tavaly szeptemberben indult úgynevezett fűtött utca program része a hajléktalangondozó központ is.

A 345 millió forintból megújult épületben 50 ágyas krónikus belgyógyászati és 23 ágyas ápolási osztály, valamint 20 ágyas lábadozó kapott helyet, és ott működik a továbbiakban a hajléktalanok háziorvosi ellátását biztosító centrum. Az új létesítménybe költöztetik a Dózsa György úti telephelyről az egészségügyi és a Bánya utcából az időseket ellátó egységet, a felszabaduló helyeken pedig 232 éjjeli menedékhelyet alakítanak ki.

Tarlós István azt is hangsúlyozta: az intézmény átadásával sikerült megoldani a Szabó Máté ombudsman tavalyi jelentésében kifogásoltakat, vagyis a kórházi kezelést már nem igénylő, de még orvosi felügyeletre, ápolásra szoruló, önmagukat ellátni képtelen hajléktalanok elhelyezését.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink