hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Április 1-jén kezdődik a pénzvisszaszedés

Három havi részletben kell visszafizetniük azokat a milliárdokat a kórházaknak, amelyeket lejárt szállítói szerződés híján nem használhattak fel.

Mint arról a MedicalOnline elsőként hírt adott, a tartozások rendezésére a tavalyi év utolsó napján átutalt 27 milliárd forint egy részét vissza kell utalniuk a címzetteknek. Azok a kórházak ugyanis, amelyeknek december 31-én nem volt lejárt szállítói tartozásuk, nem használhatták fel a számlájukra érkezett összeget. Akad intézmény, amelynek most 880 millió forintot kell visszautalnia.

Lapunk információja szerint az ennek módjáról szóló rendelet április elsején lép hatályba. Az érintett kórházaknak három hónap alatt, részletekben kell visszaadniuk a felhasználatlan pénzt. Kérdésünkre, hogy e rendelkezés pontosan mennyi intézményt érint, s ezeknek összesen mennyit kell visszautalniuk, nem kaptunk választ az egészségügyért felelős államtitkárságtól.

Tavaly egyébként jól sáfárkodott a rá bízott pénzzel az Országos Egészségbiztosítási Pénztár, hiszen kasszájában közel 60 milliárdos megtakarítás keletkezett, amit több részletben, többféle célra osztottak szét az egészségügyi intézmények között. Úgy tudjuk, a három havi akcióval 8-10 milliárd forintot vesznek vissza a szétosztott 27 milliárdból.

Horváth Judit
a szerző cikkei

cimkék

hirdetés

Könyveink