hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Applikáció a helyes kézhigiénéért

Az Essity által 5 országban, egészségügyi dolgozók körében végzett felmérés szerint a szakemberek 4/5-e szeretne javítani a kézhigiénia szabályainak betartásán, írja a ComputerWorld.

Az Essity, vezető globális higiéniai és egészségügyi vállalatként öt különböző országban – az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Svédországban, Németországban és Lengyelországban  több mint 1000 egészségügyi szakember megkérdezésével végzett felmérése feltárta, hogy az egészségügyben dolgozók 60 százaléka szeretné, ha a kézhigiénia nagyobb prioritást kapna egységükben és 40 százalékuk jobb kézhigiénés képzés iránti igényét is kifejezte. 

A vállalat ezen igényre válaszul fejlesztette ki az Essity, Tork VR CleanHands nevű applikációt, kifejezetten a kézhigiénés képzés népszerűsítésére. Az egyedülálló innováció vezető kézhigiénés szakemberek bevonásával készült, együttműködve kórházakkal, illetve a Genfi egyetem kutatócsoportjával.

A mobilapplikáció nem csupán az egészségügyi szakembereknek nyújt segítséget, de bárki ingyenesen letöltheti azt és egy virtuális valóság szemüveg segítségével, akár egy nővér vagy orvos szerepébe bújva, különböző, az egészségügyben előforduló életszerű helyzeteken keresztül – például lázmérés és sebkötözés közben  tanulhatja meg a helyes kézhigiéniát. A virtuális valóság nemcsak szórakoztatóvá teszi a tréninget, hanem kutatások szerint sokkal hatékonyabbá is a tanulást: az olvasott információknak csak 10%-ára, a hallottak 20%-ára, az aktív szimuláció közben elsajátítottnak akár annak 90 százalékára is vissza tudunk emlékezni, írja a ComputerWorld.

(forrás: Computerworld)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!