hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

„Anyuka, de rossz színben van! Hívjak papot?”

Kórházban járt a Népszabadság. Ezúttal a rokonokról, a látogatók szokásairól közölnek riportot. De a háttérből azért csak-csak előtűnik a honi egészségügy némely jellegzetessége is.

hirdetés

„Vödörrel és felmosórúddal a kezében érkezik egy férfi az 1. számú Nőgyógyászati Klinika szülészetére. Nem a takarítószemélyzethez tartozik, hanem várandós feleségéhez jött látogatóba. Veszélyeztetett terhes a nő, második hónapja fekszik a kórházban, nem mozoghat, ráadásul a magzat érdeké­ben – ahogy mondják – negatívban kell feküdnie.

Hiába van több, hasonló sorsú nő a kórteremben, a várandós­osztályon nincs olyan ágy, amely biztosítaná, hogy a kismama feje mélyebben helyezkedjen el, mint a lába. A leleményes egészségügyi dolgozók azonban ezt is megoldották: az ágy lábát építkezésről kimaradt téglákkal emelték meg. A tégla persze higiéniai kihívás, ezért – leplezendő a megoldást – műtőslepedőbe burkolták az építő­anyagot.

Szabolcs, a vödrös férfi takarítani kezd a kórház szerint megfelelő, a látogatók szerint viszont felháborító higiénia miatt. Mintha otthon lenne, gyors és határozott mozdulatokkal törli körbe az ágyat, ügyelve arra, nehogy megmozdítsa a zöld szövetbe burkolt téglákat, mert akkor az ágy instabillá válik” – villan fel egy karakter a nol.hu gyűjteményéből.

 

(forrás: nol.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink