hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Amputáció helyett a biciklit választotta

Szőke Barna egy csaknem tragikusan végződő érszűkület miatt kényszerült életmódváltásra. Vérkeringése ugyanis gyakorlatilag teljesen leállt a lábszárában, s az orvosok már csak egy lehetőséget láttak: az amputálást – írja a szoljon.hu..

Akkor ajánlotta neki egy ismerőse, hogy próbálja ki a kerékpározást. Utolsó szalmaszálként kapaszkodott a sportba, s mint a végeredmény mutatja, megérte.

Előbb csak néhány kilométert tett meg naponta, azután már százasával számolta az út menti köveket. A napi 40-50 kilométernek akkor is meg kell lennie, ha nem túrázik, s csak úgy kerül egyet a környéken. Pedig eleinte nagyon keserves volt. A bal lábával abszolút nem tudott hajtani, ezért gumikötéllel rögzítette a pedálra, hogy legalább ne csússzon le róla. Egy-két kilométereket is csak kínkeservesen tudott megtenni, de szinte rögtön érezte, hogy jót tesz a mozgás a lábának. A kerékpározásnak köszönhető, hogy gyakorlatilag gyógyulttá nyilvánították az orvosok.

Akik korábban kizárólag az amputációt tartották elképzelhetőnek, most nem győznek csodálkozni. Szőke Barna ugyanis kerékpárján egyszerűen „megszökött” a sebészszike elől – írja a szoljon.hu.

A fér fi most kerékpárral indult el a londoni olimpiára; a mezőtúri biciklis jótékonysági céllal vállalta a hosszú utat.

(forrás: szoljon.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés