hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Algával dícsérik a csokit

A tökéletes ízű „sovány” csokoládé elkészítéséhez ad receptet az SG.hu, egyúttal azt is megmagyarázva: miért nem lesz olyan finom az egyszer már megolvadt, majd újradermedt csoki.

A kísérletező és tökéletességre törekvő Stefan Bon csokoládé „kipárnázásához” alkalmazandó zselének az agar-agart, egy algából készült anyagot választott – írja a lap –, melyet széles körben használnak sűrítőként az élelmiszeriparban, és ha megfelelő módon melegítjük, ugyanazon a hőmérsékleten szilárdul meg, mint a csokoládé. Az agar-oldat belekeverésével a csokoládéba tökéletes, 30 mikrométeres zselébuborékokat kapott, melyek egyenletesen oszlottak el az édességben. Ezen a méreten a szájunkban nem érezzük a különbséget, miközben a zsír a felére csökkent a csokoládéban.

Mi több, mivel az agar-agar 80 százalékban rost, sokkal jobban telít, vagyis ugyanannyi zsír beviteléhez több csokoládét is megehetnénk ebből a készítményből, ugyanakkor a telítettségi érzet következtében nem fogjuk ezt megtenni – olvasható a bíztatás az sg.hu-n.

(forrás: SG.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink