hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Alexa, az egészségőr

Az Amazon digitális asszisztense, az Alexa egészen pontosan, nagy biztonsággal kielemzi majd gazdái betegségeit, írja a Figyelő.

Az Amerikában eddig ötvenmillió példányban eladott virtuális a az emberek hangjának, hangszínének, hangsúlyainak megváltozása alapján következtet például megfázásra, vagy más, felső légúti megbetegedésére. Az Alexa, amely nem elsősorban okostelefonon működik, hanem egy Echo nevű, otthoni okos hangszórón, amely érzékeny mikrofonokat is tartalmaz.

Maga az okos szoftver lényegében olyan, mint az Apple Siri, a Samsung Bixby, a Microsoft Cortana, vagy éppen a Google Assistant, azzal a különbséggel, hogy a nappalinkban, a hálónkban, vagy a konyhában, azaz ott ahol elhelyezzük, folyton „hallgatózik”. Ráadásul az említettek közül az Apple HomePod, a Google pedig Home néven ilyen állandó házi digitális kémeket kínál, de rárepült erre számtalan más gyártó is.

Visszatérve az Amazon Echo új, döbbenetes szabadalmára. Az ötvenmillió hallgatózó hangszóró rövidesen képes lesz arra, hogy érzelmi állapotunkat, az álmosságot, a sírást, a háttérzajokat, a különböző nációk (indiai, kínai, afroamerikai és hasonlók) angol akcentusait, valamint a használó korát és nemét is beazonosítaná ez a „csodálatos kütyü” – írja a Figyelő.

(forrás: Figyelő)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!