hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Aktívan nem sportolnak, de azért mozognak a magyarok

A magyarok több mint fele egyáltalán nem mozog, derült ki az Eurobarométer legfrissebb felméréséből, amelyet a hvg.hu szemléz.

Honfitársaink 53 százaléka semmilyen testmozgást nem végez, ez az arány 9 százalékkal több, mint öt évvel ezelőtt – derül ki az Eurobarometer most közölt felméréséből, amelyet a hvg.hu szemléz.

Az EU közvélemény-kutató azt mérte fel az uniós országokban, hogy az emberek közül mennyien sportolnak vagy végeznek bármilyen fizikai aktivitást, legyen szó a kertészkedésről vagy a sétáról. Az eredmény nem csak Magyarországon rossz: az unióban 4 százalékkal kevesebben mozognak, mint ez előző, 2013-as felmérés idején, a nem sportolók aránya 46 százalékos.

A magyarok 9 százaléka sportol rendszeresen, ez az arány magasabb, mint az EU-ban, ahol 7 százalék vallotta magáról ezt.

Kicsit jobb a helyzet, ha azt nézzük, a sporton kívül végeznek-e hasonlóan intenzív testmozgásokat, például bicikliznek, kertészkednek, vagy táncolnak-e rendszeresen. Itt a magyarok 36 százaléka mondta azt, hogy nem, ez megfelel a 35 százalékos uniós átlagnak. Más kérdés, hogy öt éve még jobbak voltunk ennél, hiszen akkor 28 százalék nem végzett testmozgást, az EU-ban pedig 30.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink