hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Aki legyőzött már jó néhány rákos sejtet

Mekkora csoda a pécsi rákellenes szer? Erről is kérdezte a BAMA a feltalálót, dr. Kulcsár Gyulát.

– Már hatodikos kisiskolásként is kutatónak készültem, és két dolog érdekelt mindig: az öregedés és a rák elleni küzdelem. Amikor aztán negyedszázada a tényleges kutatásokba belekezdtem, felfigyeltem rá, hogy az AIDS-eseknél a csökkenő immunvédelem ellenére sem alakul ki gyakrabban minden daganatos betegség, vagyis kell legyen a szervezetben másik tumor elleni védekezés is.

Mit talált végül?

– Olyan vérben található többfunkciós molekulákat, amelyek megsokszorozzák a beteg sejtek pusztulását.

Mennyire csodaszer a találmánya?

– Felerősíti a tumor elleni védelmet, de ez már létezik több mint tíz esztendeje. Ami újdonság, hogy a most kifejlesztett italpor csak kizárólag a hatóanyagokat tartalmazza, míg a tablettához adalékanyagok is kellenek. Az italpor tehát kisebb mennyiségben is jóval hatékonyabb.

Miben segít ténylegesen a szer?

– Ha valaki szedi ezt a tablettát a szokásos kezelések mellett, akkor sokkal több ráksejtje pusztul el, másrészt kevésbé viselik meg a citosztatikumok mellékhatásai. Továbbá mindennél jobban megakadályozza a daganatok újra kialakulását.

Mit kutat most?

– Főként azt a hatásmechanizmust, miként pusztítják el a molekuláink a rákos sejteket és már hatféle módot is találtunk.

A teljes cikk

(forrás: BAMA)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink