hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

AIDS: közel a teljes gyógyulás

Noha Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa biztos benne, hogy az AIDS 5-10 éven belül teljesen gyógyítható lesz, továbbra is veszélyes a vírusfertőzés, írja a 168 óra.

Az AIDS a mai napig tabunak számít Magyarországon. Az utóbbi évtizedben háttérbe szorult, méltatlanul kevés szó esik róla, így a közvélemény továbbra is annak a halálos betegségnek tartja, mint 1981-es megjelenésekkor.

Pedig öt-tíz éven belül ez a probléma megszűnik a tudomány fejlődésének köszönhetően.

Kevés olyan vírus betegség van, amit teljesen megszüntetünk. Nagy részüket csak elnyomjuk, mint a herpeszt vagy a náthát. A Hepatitis C az, amit véglegesen meg lehet gyógyítani, de nemsokára a HIV is ilyen lesz – mondja dr. Szlávik János, a Szent László Kórház főorvosa.

Egy gyógyszerfejlesztés 10-15 évet vesz igénybe. A főorvos szerint a jelenlegi fejlesztések közepén már van olyan beavatkozás, mellyel meg lehet szüntetni a gyógyszerszedést. A mai huszonéves fertőzötteket is azzal biztatja, hogy nekik már valószínűleg nem kell életük végéig kapszulákon élniük.

Noha Szlávik biztos benne, hogy az AIDS 5-10 éven belül teljesen gyógyítható lesz, továbbra is veszélyes a vírusfertőzés. A fertőzöttek száma emelkedik, holott szerinte csökkenésnek kellene bekövetkezni. Ezzel együtt egész Európában és az USA-ban is hasonló a tendencia.

(forrás: 168 óra)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés