hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ahol egykor betegellátás zajlott

A 2007-2008-ban bezárt budapesti kórházak jelenlegi tulajdonosköréről és állapotáról készített összeállítást az origo.hu.

Az állam továbbra is képtelen eladni a 2007-2008-ban bezárt budapesti kórházak túlnyomó többségét, mivel évek óta egyetlen befektető sem tudott érdemi ajánlatot tenni a vagyonkezelő asztalára. Csak a volt BM-kórház Városligeti fasorban lévő épülete, valamint a Szabolcs utcai kórház épülete újul meg – kezdi beszámolóját a hírportál.

Több mint fél év alatt sem sikerült eladót találni egyetlen budapesti, üresen álló egykori kórházépületre sem – derült ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Origónak adott válaszából. Az üresen álló ingatlanokat még 2015. szeptember 15-én hirdette meg a vagyonkezelő. Csupán két épületegyüttes iránt volt érdeklődés, de vételi ajánlatot senki sem adott írja az origo.hu munkatársa.

Az MNV egyébként 2009-ben is megpróbálta eladni a Svábhegyi Gyermekkórház két épületét – a Béla király és Mártonhegyi úti ingatlanok-, valamint a Belügyminisztérium budai és pesti kórházait. A hirdetményekre azonban nem érkezett érvényes ajánlat - olvasható a hírportálon vagy a becsült forgalmi érték töredékét ajánlották fel, így azokat nem fogadták el.

A második Gyurcsány-kormány 2007-ben döntött több budapesti kórház bezárásáról, nagyrészt a budai oldalon. Éppen emiatt az MNV közvetlen kezelésében jelenleg összesen tizenegy olyan, a XII. kerületben nyilvántartott ingatlan található, ami egykor kórház volt. Ezek közé tartozik a korábbi Tündérhegyi Pszichoterápiás és Pszichoszomatikus-rehabilitációs Osztály, az Árnyas úton lévő egykori BM-kórház, a Svábhegyi Gyermekkórház négy külön telephelye és az egykori MÁV-szanatórium.

A teljes cikkért kattintson az origo.hu-ra.

(forrás: Origo)
hirdetés

Könyveink