hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Abortusz helyett örökbeadást ajánlanak a magzatvédők

Nem minden, magzatát elutasító kismama tudja, hogy gyermekéről nyílt örökbeadással is gondoskodhat, nem kell vállania az abortuszt, vagy letennie csecsemőjét a kórház elé.

Több újszülöttet is elhagyott hétvégén az édesanyja – Kaposváron például a kórház lépcsőjére tettek egy egészséges babát. Szakértők szerint ez mindenképpen jobb, mintha az abortuszt választották volna, de még jobb megoldás, ha a nem kívánt gyermek számára még a terhesség idején új szülőket keresnek nyílt örökbefogadással – közli az mr1-Kossuth adása alapján a hirado.hu.

Magyarországon több mint 1300 házaspár vár kisbabára.Több hazai örökbefogadó szervezet is végez önkéntes munkát, magzatok százait mentik meg évente. Azt vallják, az esélyegyenlőség a meddő párokat és a magzatokat is megilleti.

Magyarországon egy korábbi adat szerint évi 97 ezer szülés mellett 40 ezer volt abortuszok száma, ami rendkívül rossz arány, európai viszonylatban is. A beavatkozásnak, ráadásul, súlyos pszichés következményei vannak – mondta Vojcek László nőgyógyász főorvos. A szakember szerint, mivel kitolódott az első szülés ideje, a korábban elvégzett abortuszok is szerepet játszanak abban, hogy sok a meddő nő. „Nem véletlen, hogy hazánkban a hat lombikbébi-centrum tömve van.” Az orvos hozzátette, az abortusz pszichés hatásai sok esetben összefüggésben vannak a későbbi depresszióval és a válással.

(forrás: hirado.hu)
hirdetés

Könyveink