hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A választások örök puskaporos hordója

Az amerikai egészségügy, sőt az Egyesült Államok egyik legnagyobb és egyelőre megoldhatatlannak tűnő problémája a biztosítással nem rendelkezők ellátása. Számuk az elmúlt években sem csökkent. Jelenleg minden hatodik amerikainak zsebből kell(ene) fizetnie a gyógyszerekért, a kezelésekért, a beavatkozásokért. Mint a Time hetilap egyik újságírója, Perry Bacon megjegyezte, az ember azt hinné, ilyen adatok mellett a jelenlegi elnökválasztási kampányban ez az a népréteg, amelyet a jelöltek meg akarnak hódítani. Ehhez képest, noha mindkét jelölt szeretné valamelyest növelni a biztosítottak számát, inkább az időseket és a középosztályt igyekeznek megnyerni, akiket aggaszt az egészségügyi biztosítás költségeinek emelkedése.

John Kerry terve a meglévő programokat veszi alapul, mint amilyen a szegényeknek juttatott Medicaid, és a biztosításért cserébe   munkáltatóknak adókedvezményeket kínál, míg George W. Bush új egészségügyi takarékszámlákat  vezetne be, amely több ellenőrzési lehetőséget nyújt, és nagyobb felelősséget hárít az emberekre.

Kerry tervének újdonsága, hogy a kisvállalkozók és az alacsony, illetve közepes jövedelmű alkalmazottak adókedvezményt kapnának, amely a biztosítási költségek akár felét is kitehetné. A kormány magára vállalná a rendkívül súlyos megbetegedések költségeinek 75 százalékát is. A demokrata jelölt – reményei szerint – további 27 millió amerikainak nyújtana biztosítást, ezenkívül az alacsony jövedelműekre is kiterjesztené a meglévő programokat.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
SZALAI ANNA (NEW YORK)
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés