hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

 

A tökmaghéj is segíthet

Akár 2-3 kilót is magára szedhet karácsonykor, aki nem figyel, figelmeztet Veresné Dr. Bálint Márta a Semmelweis Médiasarok cikkében

A túlevés ellen egyszerű trükköket is ajánl olvasóiak a Semmelweis Egyetem ETK Dietetikai és Táplálkozástudományi tanszékének docense. Például azt, hogy étkezés előtt és közben is igyanak vizet, ezzel is növelhetik a teltségérzetet. Ajánlott továbbá a megszokottnál lassabban enni, mert ilyenkor elegendő idő áll a szervezet rendelkezésére, hogy érzékelje a jóllakottságot például a gyomor feszülése, vagy a vércukorszint emelkedése által. A naponta többszöri (négy-ötszöri), de egyszerre kis mennyiségű étkezés pedig segít abban, hogy a szervezet kevésbé raktározzon a zsírszövetekben.
Nassolási rohamok esetére, dr. Bálint Márta azt javasolja, hogy olyan olajos magvakat egyenek (például földimogyoró, tökmag), melyeket maguknak kell megpucolniuk, így is csökkenthető az elfogyasztott mennyiség. Ilyen célra a felvágott nyers zöldség (például zeller, sütőtök, gomba, karalábé) is kiválóan alkalmas, amelyhez zöldfűszeres kefirt kínálhatnak. Ha pedig azt akarják elérni, hogy családtagjuk ne egyen túl sokat, inkább kisebb tányérra tálaljanak, így szemre többnek tűnik az étel – olvasható a Semmelweis Médiasarokban.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink