hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A többség elégedett saját egészségi állapotával

A magyar felnőttek kevesebb mint 65 százaléka elégedett az egészségével, derült ki az Eurostat felméréséből, amelyet a Napi.hu szemléz.

Az Európai Unió felnőtt lakosainak csaknem háromnegyede jónak, vagy nagyon jónak tartotta saját egészségi állapotát 2015-ben. Rossz, vagy nagyon rossz egészségi állapotról  mindössze 7 százalékuk számolt be az Eurostat legfrissebb összesítése szerint, amelyet az Egészség Világnapja (április 7.) alkalmából publikáltak – írja a Napi.hu.

Az uniós tagállamok lakosai között a ciprusiak a rekorderek az egészségükkel való elégedettséget illetően, legalábbis a felnőtt lakosság 85 százaléka nyilatkozott így. A 80 százalékos elégedettségi mezőnyben találni Máltát és Romániát, mindkét országban a felnőtt lakosság 80,1 százaléka minősített jónak, vagy nagyon jónak az egészségét. A magyar felnőttek kevesebb mint 65 százaléka elégedett az egészségével, a balti államokban, Szerbiában és Portugáliában mutatott hasonló arányokat a felmérés. Az egészségükkel elégedetlen felnőttek aránya Horvátországban a legmagasabb, a lakosság 12,6 százaléka rossznak, vagy nagyon rossznak ítélte saját állapotát, s nem sokkal jobb a helyzet Magyarországon és Portugáliában, ahol 11-11 százalék volt az így nyilatkozók aránya.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink