hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A teljes vezérkar távozik a szaktárcától

A Horváth Ágnessel egyidőben távozó Kincses Gyula államtitkár lemondását, valamint Rapi Katalin egészségbiztosítóhoz igazolását követően benyújtotta lemondását az Egészségügyi Minisztérium két szakállamtitkára, dr. Baraczka Mariann és dr. Gál Ilona, valamint a miniszter kabinetfőnöke, dr. Matejka Zsuszsanna is.

Székely Tamás kijelölt egészségügyi miniszter hétfőn teszi le az esküt a Parlamentben. Első feladatainak egyike a miniszteri meghallgatáson ismertetetteken túl minden bizonnyal az új vezérkar megszervezése lesz, az utolsó koalíciós kormányülésen ugyanis kiderült, a szakállamtitkárok és a kabinetfőnök is távoznak a minisztériumból. Matejka Zsuzsanna nagy valószínűséggel az Országos Gyógyszerészeti Intézetben (OGYI) folytatja pályafutását, amelynek főigazgatója, prof. dr. Paál Tamás júniustól az akkor megalakuló Operatív Főigazgatói Tanács elnökeként vesz majd részt az OGYI munkájában.
A weborvos internetes portál úgy tudja: Matejka utóda a szaktárcánál Bíró Boldizsár lesz, aki korábban volt már helyettes államtitkár a minisztériumban.
A vezérkar távozását szakértők a korábbi egészségpolitika jelentős változásával magyarázzák. Más megfogalmazások szerint "nem sok minden történik majd" az elkövetkezendő két évben - ha kitart a hivatalos választások időpontjáig a kisebbségi kormány.


Medical Online

cimkék

hirdetés

Könyveink