hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A szomszédból is remélnek forrást a túléléshez

Dr. Brünner Szilveszterrel, a Kanizsai Dorottya Kórház főigazgató főorvosával közöl beszélgetést az intézmény sorsáról a Kanizsa lokálpatrióta hetilap.

A beszélgetésben felidézik, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár útmutatója szerint az új egészségügyi rendszerben megyén belül kell megszervezni az ellátást, oly módon, hogy megyéknek lakosságarányosan leosztott forrásokat kell a helyi kórházak között szétosztani.
Zalában jelenleg három olyan intézmény van, ami széles spektrumban látja el a betegeket: a zalaegerszegi, a keszthelyi és a kanizsai kórház.

- A Zala megyei - a kanizsai és környéki - betegeken túl nagy számban látunk el Somogy megyéből (Csurgó és Marcali járásból) érkező pácienseket – idézi az igazgatót a lap –. Azt szeretnénk, ha azon Somogy megyei betegek ellátását, akik eddig is hozzánk fordultak – és akik vélhetően a jövőben is minket választanak – finanszíroznák számunkra a szomszédos megyéből. Ha kórházunk ehhez a finanszírozási forráshoz hozzájutna, intézményünk működésének stabilitását el lehetne érni a jövőben is. A két megye kormánymegbízottaival közösen dolgozunk ezért. Ám ha a tárgyalások eredménytelenül zárulnának, a jövőben nem tudnánk fogadni a városhoz közeli Somogy megyei betegeket. Így a nekik távolabbi, kaposvári kórházat kellene felkeresniük betegség esetén. De ne feledjük el azt sem, hogy ebben az esetben a Kanizsai Dorottya Kórház működése ellehetetlenülolvasható a kanizsaujsag.hu-n.

(forrás: Kanizsa)
hirdetés

Könyveink