hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A szolgáltatók szűréséről is gondoskodik az ÁNTSZ

Elkészítette és közzétette a honlapján a jövő évi hatósági ellenőrzési tervet a szakmai irányítása alá tartozó szakigazgatási szervek számára az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Az ellenőrzést végző népegészségügyi szakigazgatási szervek az országos hatósági ellenőrzési terv alapján készítik el – a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény szerinti – hatósági ellenőrzési tervüket – írják az antsz.hu-n.

A letölthető dokumentumból egyebek mellett kitűnik, hogy márciustól kezdik valamennyi önálló járóbeteg szakrendelőnél a szakmai minimumfeltételek meglétének helyszíni ellenőrzését, különös tekintttel a rendelésekhez előírt személyi feltételekre.  Míg a fekvőbeteg intézményekben a multirezistens baktériumfertőzésekkel kapcsolatos jelentési kötelezettségek betartása áll majd az ellenőrzések központjában. A magánnőgyógyászoknál pedig mások mellett a szűrési céllal levett vizsgálati anyagok továbbítására vonatkozó szerződéses kapcsolatokat vizsgálják márciustól decemberig megyénként 50 szolgáltatónál.

(forrás: ÁNTSZ)
hirdetés

Könyveink