hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A segédeszközgyártók is új befogadáspolitikát akarnak

A támogatott termékstruktúra felülvizsgálatát, új és korszerű gyógyászati segédeszközök befogadását javasolja az Orvostechnikai Szövetség – írja a Világgazdaság.

„A gyógyászati segédeszköz ellátás munkaképesség megőrző és rehabilitációs potenciáljának kihasználatlansága a magyar egészségügyi ellátás egyik legneuralgikusabb része” – idézi Rásky Lászlót a szövetség vezetőjét a lap. Ennek az is oka, hogy a magyarországi gyógyeszköz-ellátás technológiai színvonala nem egyenletes, és több szempontból is legalább évtizedes lemaradásban van az európai átlaghoz képest. Úgy, hogy miközben folyamatos az igény a támogatásból korábban kiszorult szemészeti és fogászati ellátások, illetve eszközök visszakerülésére, egyre inkább elvárás olyan otthonápolási és életvitelt segítő eszközök támogatása, mint amilyenek az elektromos ágyak és a mozgásfejlesztő eszközök.

Az Orvostechnikai Szövetség meggyőződése szerint a gyógyeszközök támogatási rendszerének orvos szakmai elveken, protokollokon kell nyugodniuk. Az ezek alapján meghatározott technológiai követelmények nagyrészt meghatározzák a finanszírozási szükségleteket is – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink