hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A hideggel együtt érkeztek az ÁNTSZ ellenőrei

Újabb, kéthetes, a dohányzás tilalom betartását ellenőrző akciót hajtott végre az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az ÁNTSZ közleménye szerint elsősorban azt vizsgálták, hogy betartják-e a nemdohányzók védelme érdekében meglévő jogszabályokat, mert a hűvös idő beköszöntével a szabadtéri vendéglátóhelyek, teraszok fokozatosan bezártak, így többfelé megszűntek azok a helyek is, ahol rá lehetett gyújtani. Ezért rendelt el az idén is országos ellenőrzési akciót az Országos Tisztifőorvosi Hivatal.

Az ellenőrzés során 1583 helyet kerestek fel, ebből 273-at munkaidőn túl. A tájékoztatás szerint az általános tapasztalat az volt, hogy a dohányzást érintő korlátozásokat betartják. Hatósági intézkedésre hét esetben volt szükség.  A kiszabott bírságok összege várhatóan meghaladja a 400 ezer forintot  

Az ÁNTSZ emlékeztetett, hogy a nemdohányzók védelméről szóló törvény 2012. január 1-én életbe lépett módosítása értelmében nem lehet rágyújtani a közforgalmú intézményben. Az eddig elvégzett ellenőrzések meghaladják a 100 ezret, a kiszabott bírságok összege pedig a 22 millió forintot.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink