hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A rezidensszövetség a szakorvos-jelöltek plusz pénzéért

Vizsgálatot kezdeményez a Magyar Rezidens Szövetség az egészségügyi államtitkárságnál a hiányszakmákban elhelyezkedő szakorvosjelöltek bértöbbletének kifizetéséért - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap azt írja, hogy 150 százalékos bér jár 17 hiányszakmában elhelyezkedő szakorvosjelöltnek, de azt sok kórházban nem kapják meg.

Török Krisztina, az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet főigazgatója a Magyar Nemzetet arról tájékoztatta, hogy valóban jelentős összeg maradt a kiemelt díjazásra szánt keretből, mert a kórházak nem hívták le a nekik járó összeget.

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke a lapban felszólította a kórházakat, hogy szüntessék meg a jogsértést.

A Magyar Nemzet megszólaltatta Szabó Andrást, a Semmelweis Egyetem II. számú gyermekklinikájának igazgatóját, aki azzal érvelt, hogy bérfeszültséget okozna a különdíjazás. A lapnak így fogalmazott: "nem a rezidensek ellen szólok, de képzeljék el, milyen feszültséget okozhat az, hogy a kezdő fiatal ugyanannyit keres, mint egy nagy tapasztalatú adjunktus, akinek fizetését ebben a szakmában nem egészíti ki hálapénz sem".

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés