hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A rezidensekre is csapás a kényszernyugdíjazás

Papp Magort, a Magyar Rezidens Szövetség elnökét kérdezte a Magyar Hírlap az egészségügy átalakításának egyes kérdéseiről.

A beszélgetésükben természetesen szóbakerült a kényszernyugdíjazás is, amely a szakorvosjelölteket egy sajátos szempontból is érinti:

„Több olyan intézmény van, amely – ha valóban távozik ezerötszáz orvos – nem fogja tudni elvégezni a feladatait. Gyakorlatilag már olyan kevés szakember van a rendszerben, hogy nem bírja el azon nyugdíjaskorú kollégák kivonását, akik még szakmailag és szellemileg frissek” – mondta a lapnak az elnök. Azonban a határozat végrehajtása nem pusztán a humánerőforrás területén okozna gondot, hanem szakmai szempontból is komoly problémákat idézne elő. Papp Magor szerint az érintett kollégák harminc-negyven év tapasztalattal a hátuk mögött dolgoznak, így az ő jelenlétük nemcsak a betegeknek, hanem a fiatal, kezdő szakembereknek is nagyon fontos. Hozzátette, sok esetben ez a korosztály oktat vagy kellene, hogy oktasson a szakképzésben – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink