hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A ReSzaSz előrelépésnek tartja az ígéretet

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (ReSzaSz) fontos előrelépésnek tekinti, hogy a kormány megfontolja az egészségügyben dolgozók alapbéremelését, hiszen az elmúlt három évben semmilyen forrást nem fordítottak e célra.

Azonban az egészségügyben dolgozók egzisztenciális biztonsága mellett hangsúlyoznunk kell a betegbiztonság fontosságát is. Ahhoz pedig, hogy Magyarországon hosszú távon garantálható legyen a betegbiztonság, az ehhez szükséges költségvetési forrásnak mindig, kiszámíthatóan rendelkezésre kell állnia, írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a szervezet.

A betegbiztonság garantálásának érdekében a ReSzaSz kéri az összes parlamenti pártot, hogy támogassák javaslatunkat, miszerint az egészségügyre fordított közkiadások minimuma az Alaptörvényben legyen meghatározva.

Megvizsgálva a Magyarországhoz hasonló adottságokkal és múlttal rendelkező szomszédos országok GDP-arányos egészségügyi közfinanszírozási adatait, illetve a magyar egészségügy jelen finanszírozás melletti teljesítményét, a ReSzaSz azt javasolja, hogy az egészségügyre fordítandó, Alaptörvényben rögzített minimum közkiadás a mindenkori nemzeti össztermék 6 százalékának megfelelő összeg legyen.

 A teljes közleményt ide kattintva éri el.

MedicalOnline
a szerző cikkei

Kapcsolódó fájlok

hirdetés

Könyveink