hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A rendelőkben is megjelenhetnek az online pénztárgépek

Már vizsgálja a kormány az online pénztárgépek kötelezővé tételét a szolgáltatók között is, így várhatóan az orvosok, a fodrászok, majd a taxisok is mélyen a zsebükbe kell nyúljanak – írja a NOL.

A kereskedőknél, a kisboltokban, a benzinkutaknál, az áruházakban, a szállodákban, a vendéglátóhelyeken és a gyógyszertárakban lassan befejeződik a kasszacsere. A Népszabadság értesülése szerint már vizsgálják a kormányzatnál a következő lépést, a szolgáltatói szektor online pénztárgéppel való „felszerelését”.

Különösen, hogy a kiskereskedelmi átállás során szerzett tapasztalatok a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint kedvezőek. Így a korábban adóelkerüléssel leginkább érintett területek kereskedői az első fél évben 29 százalékkal, vagyis 17 milliárd forinttal több áfát vallottak be az előző év hasonló időszakához képest. A forgalmazók és a gyártók vélekedése is megoszlik abban, hogy melyik ágazat pénztárgépeit mikor lehet lecserélni. A helyhez kötött szolgáltatók – például az orvosok – esetében az átállás technikai háttere immáron megoldott, így ez inkább már „jogalkotói kérdés” – olvasható a nol.hu-n.

hirdetés

Könyveink