hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A privátszektor javuló üzleti adataihoz az állam is hozzájárul

Jelentősen növekszik a magánegészségügy, olvasható ki a legnagyobb szolgáltatók 2021-es évre vonatkozó beszámolóiból, írja a Portfolio.

Mint minden évben, a magánegészségügyi szolgáltatók piacán működő vállalatok előző évi beszámolóiból fontos és érdekes megállapításokat lehet tenni az egészségügy ezen szegmensének teljesítményéről. A főbb pénzügyi mutatók összegyűjtését és értékelését végezte el a Heal Partners tranzakciós tanácsadó cég, és Mars-Hasáb című kiadványának legújabb számában ezt dolgozta fel.

Karli Péter, a cég ügyvezető partnere a Portfolio érdeklődésére összefoglalóan úgy fogalmazott, hogy a szektorban a növekedési trendek összhangban állnak a korábbi előrejelzésekkel. Szerinte az adatok is azt támasztják alá, hogy a jelentősebb beruházást végző társaságok a legfőbb nyertesei a robbanásszerű keresletnövekedésnek.

Az árbevétel alapján a legnagyobb szereplők első két helyén nem történt változás 2021-ben. A Medicover esetében nincs még tavalyi adat, viszont a Budai Egészségközpont gyorsuló ütemben tudta növelni az árbevételét 13,5 milliárd forintra. A TritonLife Csoport látványos növekedéssel tört fel a harmadik helyre, nettó árbevétele megközelíti a 11,5 milliárd forintot. A Doktor24 Csoport szintén a 10 milliárd forint feletti árbevétellel rendelkező nagy négyeshez csatlakozott a maga 10,6 milliárd forintos árbevételével (136%-os árbevétel-növekedési üteme a második legmagasabb volt a vizsgált cégek közül). A társaságtól azt is megtudtuk, hogy a csoport adózott eredménye -400 millió forintot mutatott tavaly (EBITDA szinten 70 millió forintos pluszt termelt), ami a növekedéssel összefüggő beruházások megvalósításával és a jelentős akvizíciókkal, illetve azok előkészítésével függ össze.

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink