hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

A pótvizsgára újraindítják a beteget

Átadták a Honvédkórház klinikai demonstrációs egységét, ahol a gyakorlati helyzetek szimulálásával lehet felkészíteni az egészségügyi dolgozókat.

Hende Csaba honvédelmi miniszter beszédében azt mondta: az új részleg lehetővé teszi, hogy olyan orvosokat és ápolókat képezzenek, akik ha szükséges a harctereken is meg tudják állni a helyüket. Ezzel együtt az egész magyar egészségügy szereplőinek képzésében fontos szerepet vállalnak.
A most átadott első skill-labor – amely a honvédegészségügy és a GYEMSZI szakmai együttműködésében valósul meg - modellként szolgálhat az egészségügyi szakképzést folytató valamennyi képzőhely számára.

A skill-labor felszerelése is speciális. Az ápolásnak, valamint a sürgősségi és az aneszteziológia ellátásnak a teljes vertikumát, a legkorszerűbb eszközeit kínálja. A tapasztalati tudás fejlesztését pedig három demo baba is szolgálja.

A most átadott egységben évente közel 1000 orvos, orvostanhallgató, szakdolgozó, közép- és felsőfokú egészségügyi szakképzésben résztvevő hallgató kap majd képzést.

(forrás: MTI, kormany.hu, GYEMSZI)
hirdetés

Könyveink