hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

A Pfizer támogatja a „Hét hegycsúcs” kampányt

Alan Arnette alpinista és az Alzheimer-kór ügyének képviselője novemberben kezdi meg az egy évre tervezett „Hét hegycsúcs” programot. Költségeinek egy részét a gyógyszercég fedezi.

Alan Arnette alpinista és az Alzheimer-kór ügyének képviselője novemberben kezdi meg az egy évre tervezett „Hét hegycsúcs” programot, aminek keretében meg akarja mászni minden földrész legnagyobb hegycsúcsát. Ezzel az a célja, hogy felhívja a figyelmet az idősek körében egyre nagyobb arányban előforduló Alzheimer-kórra és arra, hogy milyen hatalmas pénzügyi és személyes terhet ró ez a betegség az érintettekre, gondozóikra és az egész társadalomra. A hegymászások a www.Climb4AD.com címen lesznek követhetők.

Alan Arnette a Pfizer támogatásával az Alzheimer-kór kutatásáért túrázik

Édesanyja is Alzheimer-kóros volt

A most 54 éves Arnette egészen a múlt évig, haláláig maga ápolta Alzheimer-kóros édesanyját, s hogy ezt megtehesse, otthagyta állását is, amelyet egy vezető technológiai cégnél töltött be. Anyja halála óta Arnette fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy adományokból összegyűjtsön egymillió dollárt, amelyet a Cure Alzheimer’s FundTM kapna az Alzheimer-kór kutatására.

A hegymászások költségeit a Janssen Alzheimer Immunterápia Alzheimer’s Immunotherapy Program-ja és a Pfizer fedezi. Gregory Rippon, a Pfizer képviselője elmondta, hogy büszkék arra, hogy hozzájárulhatnak Arnette-nek  a betegség elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseihez.

Dr. Weisz Júlia
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés