hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Egészségipar

A Pfizer és a Wyeth egyesült

A Pfizer Inc október 16-án bejelentette, hogy a Wyeth-et integrálta saját szervezetébe.
A Pfizer ezáltal sokrétűbb gyógyszeripari céggé válik, amely a fejlett és fejlődő piacokon, a humán-, állat- és fogyasztói egészségügy területén kínálja termékeit, ideértve a vakcinákat, biológiai termékeket, kis molekulákat és étrend-kiegészítőket. A globálisan jelen lévő új vállalat egyre bővülő terápiás területekre kifejlesztett gyógyszerekkel,markáns fejlesztés alatt álló portfólióval és elsőrangú tudományos és gyártási képességekkel rendelkezik.

„Az újonnan megerősített Pfizer vállalat az ipar legjobb eszközeivel, munkaerőbázisával, fejlesztés alatt álló portfólióval és lehetőségeivel fog rendelkezni” – mondta Jeffrey B. Kindler, a Pfizer elnök-vezérigazgatója. „Egyértelmű feladatunk, hogy ezeket az erősségeket a betegek, a vásárlók és az általunk szolgált közösségek, illetve részvényeseink számára értékes eredményekre váltsuk. Sikereinket vállalatunk új működésmódján fogjuk lemérni, amely magában foglalja a közérzet javítását, a megelőzést, a kezeléseket és gyógymódokat, amelyek a világ különféle egészségügyi igényeit hivatottak kielégíteni, miközben maximális pénzügyi teljesítményt produkálunk.”
 
„Örömmel üdvözöljük a Pfizernél az eddig a Wyeth-nél dolgozó tehetséges új kollégáinkat, köztük számos kiváló tudóst és üzleti vezetőt” – tette hozzá Kindler. „Büszkék vagyunk arra, hogy új és régi kollégáink rendelkeznek mindazokkal az igen értékes képességekkel és tapasztalatokkal, amelyek tevékenységünk minden egyes területén nélkülözhetetlenek, és osztoznak az egészség és a közérzet minden életszakaszban történő javítása iránti elkötelezettségünkben.”

Az akvizíciós megállapodás januári bejelentése óta a Pfizer és a Wyeth integrációs csapatai azon fáradoznak, hogy biztosítsák az új egyesült vállalat azonnali teljes működésképességét az ügylet lebonyolítása után. E célkitűzések előmozdítása érdekében a Pfizer korábban új kutatás-fejlesztési megközelítésmódot és egy továbbfejlesztett kereskedelmi operatív struktúrát jelentett be, és megnevezte az akvizíció lebonyolítása után érvénybe lépő posztokra kiválasztott vezetőket. Ezeknek az intézkedéseknek az eredményeként a Pfizer azonnal hozzáláthat a Wyeth-tel való egyesülés által kínált előnyök kiaknázásához.
 
„Az, hogy képesek vagyunk a megfelelő időben lezárni ezt az ügyletet és az első napon készen állunk a működésre, jól mutatja a két vállalat integrációs csapatainak odaadó munkáját” – nyilatkozta az integrációt irányító Frank D’Amelio, a Pfizer pénzügyi igazgatója. „Mivel az egész integrációs folyamat során elsődleges célunk az üzletmenet folytonossága volt, vezetőink és kollégáink abban a helyzetben vannak, hogy gyorsan építhetnek a Pfizer szilárd pénzügyi alapjára, működési fegyelmére és változatos termékskálájára, ami tovább növeli teljesítményünket.”

Sajtóközlemény

cimkék

hirdetés

Könyveink