hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A patkánynak nem élettere...

Félévente érkezik egy-egy bejelentés a fővárosi kórházakból patkányok feltűnéséről – állítja az irtásra szakosodott cég vezetője a Népszavában.

Nem találták meg a médiaszereplővé vált patkányt a rágcsálóirtók a Merényi kórház álmennyezetében, ellenben a csatornában már volt az állat jelenlétére utaló nyom.A főváros patkánymentesítéséért már évtizedek óta a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. a felelős. A lapnak a cég ügyvezetője, Papp György elmondta: kedden már jártak is a helyszínen a munkatársai. Az álmennyezet alatt nem találtak patkány-nyomokat, a csatornában viszont igen, azt a területet „kezelték” is, valamint műszaki megoldásokat javasoltak az intézményvezetőknek arra, hogyan védjék meg az épületet a rágcsálóktól. A szakember hozzátette: a patkánynak nem élettere a kórház, a csatornában él, és bizonyos műszaki megoldásokkal meg lehet akadályozni, hogy bemenjen az épületbe. Ezeket jelezték itt is, az intézmény vezetője konstruktív volt – mondta. Arra a kérdésre, hogy ritka-e a fővárosi kórházakban a patkány, Papp György azt felelte: nem gyakori, évente – félévente egy-egy bejelentésük van. Hozzátette: Budapest patkánymentes városnak számít. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az állatok számát sikerül kordában tartani annyira, hogy az nem okoz gondot a városban élőknek.

– Már a gyanú esetén is le kellene zárni, fertőtleníteni azt a pavilont, ha valaki azt látta, hogy állatok szaladgálnak az álmennyezet alatt – nyilatkozta Falus Ferenc. A volt tiszti főorvos hangsúlyozta: a kórház higiénikus főorvosának kell ebben az ügyben javaslatot tennie a teendőkre. Egy ilyen helyzetben nincs pardon, nincs mire várniuk a fenntartóknak. A patkány számtalan betegség kórokozóját „terítheti” az intézményben, épp egy olyan helyen, ahol legyengült embereket gondoznak. Ráadásul, ha az ebédlő plafonjában sétálgathat bármilyen állat, mi a garancia arra, hogy a műtő, a labor vagy más csíramentesen tartandó terület fölött nincsenek – tette fel a kérdést, hozzátéve, az ő hivatali idejéből nem tud felidézni hasonló esetet.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink