hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

A nyíltság szolgálja a betegek érdekeit

A betegbiztonságról tartanak eszmecserét három napon át a fővárosban: az I. betegbiztonsági konferencián a szakemberek az egészségügy különböző szakterületeit érintve több szekcióban hallhatnak előadásokat.

A Magyar Betegbiztonsági Társaság és a Semmelweis Egyetem I. számú Sebészeti Klinikája szervezésében március 19-én kezdődött konferencia témái érintik többek között a gyógyszerelési hibákat, de lesz előadás az allergia, a betegpanaszok és jogvédelem, a dokumentumkezelés, a diagnosztikai hibák és az ápolásmenedzsment témakörében is.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye idézi Baranyai Zsoltot, az MBT elnökét, klinikai főorvost, aki szerint a betegbiztonság alapvető szemléleti változást igényel. Lényeges annak a ténynek az elfogadása, hogy az egészségügyi ellátások során óhatatlanul hibák alakulhatnak ki. Hozzátette: világméretű problémáról van szó. Úgy vélte, az alapvető probléma, hogy Magyarországon - mint csaknem mindenütt a világon - a jelenlegi gyakorlat nem ösztönzi az egészségügyi személyzetet a hibák feltárására, hanem arról győzi meg őket, hogy tartsák a hibákat titokban.

A konferencia elsődleges célja, hogy a témában nyílt eszmecserét kezdeményezzen, ezzel elősegítve az egészségügyi rendszerben a minél hatékonyabb betegbiztonság érdekében szükséges változások felgyorsítását.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés