2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

A munkahelyi halálesetek és a marihuána

Az Index szerint azokban az amerikai államokban kevesebb fiatal felnőtt hal meg a munka közben, ahol bevezették az orvosi marihuánát.

Van olyan állam, ahol 19,5 százalékkal esett vissza a munkahelyi halálesetetek száma a 25 és 44 év közötti felnőttek körében. Viszont 25 évnél fiatalabbak és 44 évnél idősebbek körében nem találtak hasonló jelenséget.

A kutatók szerint ez azért történhet meg, mert ahol hozzá lehet férni orvosi fűhöz, ott alacsonyabb az esélye, hogy a dolgozók munkavégzési szempontból sokkal veszélyesebb szerekhez nyúlnak, mint az ópiátszármazékok vagy az alkohol. Azt írják a kutatásban, hogy az orvosi marihuána munkakörnyezeti szempontból jobb, mint a balesetveszélyes alkohol vagy az ópiátok, amelyektől lassulnak a reflexek és a kognitív funkciók.

A friss kutatás összefügghet  azzal a szintén áprilisi kutatási eredménnyel, amely megállapította, hogy nőtt a marihuánafogyasztás mértéke a munkavégzők körében, miközben 2015 óta drámain csökkent ugyanebben a szektorban az ópiáthasználat, írja az Index.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink