hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A gazdasági miniszter szerint használt a rövid póráz

Jelenleg 31 helyen, közöttük öt egészségügyi intézményben dolgozik kirendelt költségvetési felügyelő írja a nemzetgazdasági miniszter egy képviselői kérdésre adott válaszában.

A költségvetési főfelügyelő, felügyelő – olvasható a Varga Mihály válaszában  – előzetesen véleményezi a tervezéssel, gazdálkodással, beszámolással összefüggő intézkedéseket, valamint a kötelezettségvállalásra irányuló eljárásokat. A tízmillió forintot elérő vagy azt meghaladó összegű kötelezettség-vállalásoknál kifogással élhet. Indokolt esetben javaslatot tehet egy intézkedés felfüggesztésére, ez esetben az addig nem hajtható végre, amíg az érdemi egyeztetés nem történt meg.

A költségvetési főfelügyelők és felügyelők tevékenységükről havonta írásban beszámolnak a felügyelt költségvetési szervet irányító miniszternek és az államháztartásért felelős miniszternek. A felügyelt intézményeknél javult a gazdálkodási folyamatok szabályozottsága, szigorodott a kötelezettségvállalások rendje – szűrte le tapasztalatait a miniszter.

Jelenleg – a három orvosképző egyetemen felül  – öt egészségügyi intézménynél működik felügyelő:

  • Balatonfüredi Állami Szívkórház,
  • Mátrai Gyógyintézet,
  • Országos Idegtudományi Intézet,
  • Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet,
  • Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet.
(forrás: MTI, Parlament)
hirdetés

Könyveink