hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

A merevedési zavar szívproblémákat jelezhet

Komoly figyelmeztetés lehet a merevedési zavar. Ha ezzel küzd egy férfi, érdemes felkeresnie egy kardiológust, így ugyanis megelőzhet valamilyen szív- és érrendszeri betegséget.

Agyérgörcs vagy infarktus előjele is lehet a merevedési zavar. Aki ezzel küzd, annak 40 százalékkal nagyobb esélye van valamilyen kardiovaszkuláris betegségre - mondta Andre Araujo, a New England Research Institutes igazgatója. 
A komolyabb kardiovaszkuláris betegségek előjele lehet például a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint. A kockázatokat növeli a dohányzás is, és ide sorolható a merevedési zavar. 
A mostani felmérés újdonsága, hogy a szakértők szerint az az artéria, amelynek a szűkülése megakadályozza a szív vagy más szervek vérellátását, ugyanígy kevés vért juttat a péniszbe is. 
A vizsgálatokat több mint ezer, 40 és 70 év közötti férfi részvételével készítették, 12 éven át. 
Kiderült, hogy a merevedési zavarokkal küzdők 37 százalékánál igen magas a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. Azoknál, akiknél nem tapasztaltak ilyen problémát, 17 százalék tartozott a magas kockázati csoportba.

Agyi katasztrófa vagy szívinfarktus előjele is lehet a merevedési zavar. Aki ezzel küzd, annak 40 százalékkal nagyobb esélye van valamilyen kardiovaszkuláris betegségre - mondta Andre Araujo, a New England Research Institutes igazgatója.

A komolyabb kardiovaszkuláris betegségek előjele lehet például a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint. A kockázatot növeli a dohányzás, és ide sorolható a merevedési zavar is.

A mostani, a Journal of the American College of Cardiology-ban megjelent felmérés újdonsága, hogy a szakértők szerint ha beszűkült az az artéria, amely biztosítja a pénisz vérellátását, és ez a merevedési zavar oka, akkor ugyanez lehet a probléma testszerte, azaz szűkebbek lehetnek a szívet és/vagy  az agyat ellátó artériák is.

A vizsgálatokat több mint ezer, 40 és 70 év közötti férfi részvételével készítették, 12 éven át.

Kiderült, hogy a merevedési zavarokkal küzdők 37 százalékánál igen magas a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata. Azoknál, akiknél nem tapasztaltak ilyen problémát, csak 17 százalék tartozott a magas kockázati csoportba.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink