hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

A mentőszakszervezet nem tüntet

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége Facebook-oldalán jelentette be, hogy kiszáll a március 24-ére Budapestre tervezett tüntetés szervezéséből, írja a Népszava.

Döntésüket azzal indokolták, hogy kaptak választ a kormányfőnek küldött levelükre az egészségügyért felelős államtitkártól, így látnak esélyt a tárgyalások megkezdésére. Egyébként pedig a kampányidőszakot nem tartják szerencsésnek egy ilyen demonstrációra, hiszen ilyenkor a pártok is hasznot húzhatnak a követeléseikből.

Mint emlékezetes a miniszterelnöknek írt levélben a szakdolgozóknak, és a műszakiaknak 20-80 ezer forintos béremelést kértek. Ezen felül a 20-30 ezer forintos műszakpótlékok 100 százalékos emelését is követelték. A műszakiaknál eddig kizárólag a minimálbéreket követték, az ezen a területen dolgozó kórháztechnikai mérnökök, portások, konyhások, takarítók csaknem tíz éve nem kaptak se béremelést, se egyéb többletjuttatás.

A másik szervező, a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) nem adta fel a tüntetés tervét, ők semmitmondónak ítélik meg az egészségügyi államtitkár útján kapott választ. Soós Adrianna azt mondta: a leveleket nem tekinti tárgyalási ajánlatnak, hiszen nem tartalmazta, hogy a kormány részéről ki a meghatalmazott, illetve mikor és hol készek az egyeztetésre, írja a lap.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink