hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A magyarok alig több mint harmada kérne influenza ellen oltást

Az alapfokon iskolázottak és a községekben élők az átlagnál nagyobb arányban utasítják vissza az influenzaoltást, idézi a Pulzus felmérését a Napi.hu.

A magyarok alig több mint harmada készül oltással az influenzajárványra. A férfiak, az idősebbek és a budapestiek közül az átlagnál többen tervezik a vakcinás védekezést. A védőoltásokkal kapcsolatos aggodalom a magyarok bő ötödét tartja vissza az influenzaoltástól, a fiatalok, az alapfokon iskolázottak és a községekben élők az átlagnál nagyobb arányban utasítják vissza emiatt az influenzaoltást, derül ki többek között a Pulzus Kutató friss, reprezentatív felméréséből, amelyet a Napi.hu megbízásából készítettek.

Az idei koronavírus-járvány  csupán a megkérdezettek 8 százalékát ösztönzi az influenzavakcina felvételére. Az influenzavakcinát a válaszolók 40 százaléka azért utasítja el, mert véleményük szerint ez úgysem segít a koronavírus-helyzeten.  A válaszolók 22 százaléka pedig az oltásoktól való aggodalom miatt nem kéri ezt a fajta védelmet.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink