hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

A magyar szájakból jelentik

A magyar lakosság gondos szájápolási ismereteinek bővítése céljából egyéves országos kampányt indított a Magyar Fogorvosok Egyesülete.

A kampány szükségességét egy megközelítőleg 1300 fős országos, reprezentatív kutatás igazolja, amely lesújtó eredményeket mutat a 14 és 50 év közötti lakosság e témában való ismereteiről, attitűdjéről és szokásairól - közölte az egyesület az MTI-vel.

A március 20-i szájápolási világnaphoz kapcsolódó kampány központi eleme a www.szajharmonia.hu oldal, amelyen szájápolással kapcsolatos kutatási eredmények, érdekességek és ismeretterjesztő cikkek mellett olyan funkciók is segítik a felhasználókat, mint az országos fogorvoskereső adatbázis vagy a szakértő válaszol menüpont, ahova bárki fordulhat személyes panaszával.

Az egyesület felmérése szerint a 14-50 év közötti lakosság csaknem egyharmada a szükséges kettő helyett csupán napi egy alkalommal most fogat. A kutatásban részt vevők majdnem fele alkalmanként a javasolt két percnél kevesebb időt szán fogai tisztán tartására. Ezenkívül a tanácsolt évi egy fogászati szűrés helyett a megkérdezettek csaknem fele csak panasz esetén fordul szakemberhez.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés